Ludieke actie tegen christelijk mediageweld

Aanhangers van de evolutietheorie kunnen binnenkort een sticker met de tekst ‘NEE, géén creationisme - JA, wél Darwin’ op hun brievenbus plakken. Dit ontmoedigt de bezorging van conservatief-christelijk reclamedrukwerk, zo claimen André Weststrate en Coen Brummer.

De stickers zijn online te bestellen voor een euro per stuk, of 3 euro voor 10 stuks (inclusief verzendkosten). De eerste oplage van 1000 stuks is al uitverkocht, maar aan de tweede druk wordt gewerkt.

De ludieke actie van de Utrechtse studenten volgt op de aangekondigde media-actie van een groep behoudende christenen. Die willen zes miljoen folders laten drukken waarin ze creationisme presenteren als serieus alternatief voor Darwins evolutieleer. Die folders moeten in heel Nederland huis-aan-huis worden bezorgd als kanttekening bij de viering van de 200e geboortedag van Charles Darwin, op 12 februari volgend jaar.

Op hun website leggen Brummer en Weststrate uit dat ze niet tegen de vrjheid van meningsuiting zijn. “Maar het aan mensen presenteren van feitelijk onjuiste informatie als ‘ook’ een realistische visie op het leven op aarde is bedrieglijk en in onze ogen misleidend.”

De studenten zoeken nog sponsors om de stickers op grotere schaal te kunnen verspreiden.

bron: Ublad

Onderwerpen