Binnen Organon wordt voorzichtig gedacht aan een doorstart. Men probeert moederconcern Merck zo ver te krijgen om de kerndivisie Women’s Health niet te sluiten maar te verkopen aan een Europese partij, zo heeft het Financieele Dagblad vernomen van betrokkenen die voorlopig anoniem wensen te blijven. Ze schatten de kans dat het lukt op fifty-fifty.

Onduidelijk is hoeveel werkgelegenheid door deze constructie kan worden gered, maar vast staat dat Women’s Health het belangrijkste specialisme van Organon is.

 

De kans dat het lukt zou moeten worden vergroot doordat Merck haar eigen juridische positie enigszins heeft verpest door de reorganisatie van de Organon-vestigingen buiten de ondernemingsraad en de raad van commissarissen om te plannen. Er werd achter de schermen zelfs al geprobeerd om losse activiteiten te verkopen. Volgens het FD heeft Merck die pogingen inmiddels gestaakt.

 

Women’s Health omvat anticonceptie, vruchtbaarheidsbevordering en bestrijding van overgangsklachten. Tot nu toe is Merck vast van plan om die activiteiten in de VS voort te zetten, met Amerikaans personeel, maar daar schijnt men weinig expertise op dit gebied te hebben. In het FD wordt zelfs voorzichtig gesuggereerd dat Merck er nu al spijt van heeft en zélf werkt aan een doorstart.

 

Mocht de verkoop toch doorgaan, dan tipt de krant Bayer als overnamekandidaat. Dat bedrijf heeft ook Women’s Health als speerpunt, én binnenkort een Nederlandse ceo in de persoon van Marijn Dekkers.

 

Maar er zouden nog meer gegadigden zijn.

 

bron: FD

Onderwerpen