Niet AkzoNobel maar DSM is dit jaar het duurzaamste chemieconcern van Nederland. Dat hebben de makers van de Dow Jones Sustainability Index geconstateerd na herstel van een foutje in de gebruikte software.

Akzo-ceo Hans Wijers heeft DSM inmiddels gefeliciteerd. Hij gaat het in 2011 opnieuw proberen. “De spijtige noodzaak om de resultaten te herwaarderen verandert niets aan onze inzet voor continue verbetering. Duurzaamheid is volledig in onze bedrijfsstrategie geïntegreerd en ongeacht de nieuwe ranglijst van vandaag blijft AkzoNobel er naar streven haar status als wereldleider te handhaven.”

 

AkzoNobel en DSM strijden al een jaar of zes om de toppositie op de lijst. In 2007 en 2008 won Akzo, in 2009 won DSM, en dit jaar leek Akzo weer aan het langste eind te trekken. Maar klachten van andere bedrijven die ondanks al hun duurzame inspanningen ineens helemaal buite de index vielen, brachten fouten in de berekening aan het licht.

 

Inderdaad hebben nu 8 bedrijven alsnog de wereldwijde index gehaald, terwijl 3 andere er uit worden geschrapt omdat ze uiteindelijk toch net niet goed genoeg blijken te zijn.

 

bron: AkzoNobel

Onderwerpen