In de VS kun je het vuile ondergoed van je partner nu genetisch laten testen op overspel. Veel goedkoper dan een privédetective inhuren en je hebt binnen 5 dagen duidelijkheid, claimt het bedrijf dat de tests aanbiedt.

De ‘Infidelity DNA Testing’ is een spin-off van The Paternity Lab, een online-aanbieder van vader- en moederschapstests die kennelijk nieuwe afzetgebieden zoekt.

Er worden 2 opties aangeboden. Ten eerste kan vuil ondergoed (of beddengoed) worden getest op de aanwezigheid van spermasporen. Dat gebeurt ten eerste met een PSA-test: zaadvloeistof bevat relatief veel prostaatspecifiek antigeen (PSA) dus daaraan kun je de juiste vlekken gemakkelijk herkennen.

Vervolgens kun je een DNA-fingerprint van die vlek bestellen en die vergelijken met een monster van jezelf of van je partner. De website noemt twee voorbeelden van mogelijke uitkomsten: als man sporen van andermans kwakje aantreffen in je echtelijke bed, of als vrouw een slipje vinden dat niet van jou is maar wel zaadsporen van je eigen vent bevat.

Optie twee komt neer op het zoeken van DNA in welk monster dan ook, variërend van ondergoed tot sigarettenpeuken. Waarbij je eerst kan laten testen of het van een man of van een vrouw is, en daarna eventueel of het van jou is of niet.

De Telegraaf is zo vriendelijk geweest de tarieven op te vragen: 200 dollar voor het aantonen van DNA en 215 voor de daarop volgende vergelijking.

De psychische schade is wat lastiger te berekenen, vooral als er niets aan de hand blijkt te zijn en je vervolgens aan je partner moet uitleggen waarom je zo’n jaloers kreng m/v bent.

 

bron: De Telegraaf, Paternity Lab

Onderwerpen