Zaterdag 14 november in C2W 22

Waarom zou je ondernemer worden? Vanwege de grote vrijheid, antwoorden drie chemici die recentelijk de stap hebben gewaagd: “Je steekt je nek uit en maakt een sprong in het diepe.” En saai wordt het nooit, vertelt een collega met meer ervaring: “Er blijven altijd verrassingen, dat is ook eigen aan ondernemen.”

Verder in C2W 22:


GEEN WETENSCHAP ZONDER BELANGENCONFLICT

Chemicus, nanotechnoloog en bovenal uitvinder, zo kun je Chad Mirkin karakteriseren. Op zijn 45e is hij een van de invloedrijkste wetenschappers binnen de VS. Zijn belangen in commerciële spin-offs staan een adviseurschap van president Obama niet in de weg: Wil je de beste mensen hebben of wil je mensen hebben zonder conflict of interest?”

ZUINIG MET FOSFAAT

Wereldwijd dreigt er een tekort aan fosfaat. Ook de Nederlandse overheid raakt daar steeds meer van doordrongen. Poep recyclen tot kunstmest is daarom de nieuwe trend. “Wij leven eigenlijk op een goudmijn.”

MIDCAREERSPECIAL - “Ik heb altijd gehoopt op een dergelijke functie uit te komen.” In onze midcareerspecial kijken vijf chemisch geschoolde dertigers terug op het eerste decennium van hun carrière. Vier anderen werpen een blik op de toekomst: “Wat hierna nog komt, zal waarschijnlijk nog weer meer in de breedte zitten.”

 

Onderwerpen