Volgens McKinsey hebben bedrijven de digitalisering van interacties met klanten en partners in hun bedrijfsvoering dankzij de covidpandemie met drie tot vier jaar versneld.

iStock_15850102_LARGE

Beeld: iStock

De COVID-19-pandemie heeft de manier waarop we werken fundamenteel veranderd. Organisaties moesten snel digitale oplossingen implementeren om productief en efficiënt thuiswerken mogelijk te maken. Volgens een wereldwijde enquête van McKinsey onder leidinggevenden hebben bedrijven de digitalisering van interacties met klanten en partners in hun bedrijfsvoering met drie tot vier jaar versneld. Bovendien is het aandeel van digitale of digitaal ondersteunde producten in hun portfolio met zeven jaar versneld.1

Onze whitepaper over de digitale revolutie in de farmaceutische industrie beschrijft hoe holistische digitale transformatie moet plaatsvinden om concurrerend te blijven in het nieuwe bedrijfsklimaat. Door op zijn minst een tijdelijke infrastructuur voor verbonden digitale technologieën te bieden, hebben wetenschappers revolutionaire doorbraken kunnen realiseren en kunnen bedrijven efficiënter dan ooit werken.

De toekomst: digitale transformatie na de pandemie

Het creëren van een digitaal verbonden laboratoriumomgeving om de wetenschap te automatiseren en te versnellen, blijft een belangrijk aandachtspunt voor de farmaceutische industrie. Digitale enablers zoals AI, machine learning en deep learning, blockchain, digitale analyse en levering, en procesautomatisering staan centraal bij het creëren van flexibelere onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen. Deze technologieën versnellen allemaal specifieke onderdelen van het O&O-proces, maar de échte efficiëntiewinst komt voort uit hun onderlinge verbondenheid.

Platformtechnologieën doen hun intrede op de markt om een verbonden laboratorium te helpen creëren. Hoewel een gecombineerd LIMS/SDMS/ELN/LES-product vaak als platformtechnologie in de markt wordt gezet, is dit echter niet de totaaloplossing die de markt nodig heeft of zoekt. Een LIMS/SDMS/ELN/LES voegt weliswaar gegevens toe aan een platforminfrastructuur, maar een platform doet méér dan dat. Platformtechnologieën bieden een laboratoriumorkestratie-engine die de vier hoofdcomponenten van het laboratorium met elkaar verbindt: de mensen, de verbruiksartikelen en reagentia, de gegevens en de services.

Thermo Fisher is bezig technologie te ontwikkelen om ongelijksoortige softwaresystemen en laboratoriuminstrumenten met elkaar te verbinden en een workflow-engine voor laboratoriumprocessen te verschaffen. Hiermee kunnen klanten workflows orkestreren en automatiseren, gegevens uit meerdere bedrijfssystemen op één locatie opslaan en gebruiken, experimenten in real time volgen en gegevens optimaal visualiseren en beheren. Dit alles stelt Thermo Fisher in een unieke positie om haar klanten te ondersteunen met een leveranciersonafhankelijke platformbenadering van laboratoriumorkestratie.

Bron: LaBerge, Laura, et al.; COVID-19 Digital Transformation & Technology; McKinsey & Company; 5 oktober 2020