Topman: vijandige overname niet uit te sluiten

Chemieconcern BASF houdt rekening met de dreiging van een vijandige overname. Dat heeft topman Jürgen Hambrecht gezegd in een interview met het Duitse zakenblad WirtschaftsWoche.

Het bedrijf zou al een ‘beschermingsplan’ hebben opgesteld om zich de financiële haaien van het lijf te houden.

De angst is ingegeven door de sterk gedaalde beurskoers. Momenteel is BASF op de beurs nog ‘slechts’ 30 miljard euro waard. WirtschaftsWoche suggereert dat dat eigenlijk een koopje is, gezien de omvang van het concern.

Maar Hambrecht neemt de dreiging van een vijandig bod niet al te serieus. Hij rekent er op dat men dan minstens het dubbele van de beurswaarde zou moeten bieden, en dat de banken daar niet zo snel in zullen meegaan. Volgens hem komt de financiering zelfs niet rond wanneer je de drie miljard inpikt, die BASF nog in kas heeft, en een paar bedrijfsonderdelen probeert te verkopen.

"Maar onze belangrijkste bescherming bestaat er uit dat we zó goed moeten zijn dat er geen betere is."

In het interview vertelt Hambrecht verder dat hij nog steeds geen spijt heeft van het feit dat BASF een chemieconcern is gebleven. Zelfs niet nu Bayer, vroeger de grootste concurrent, de financiële vruchten plukt van een specialisatie in de farma.

bron: WirtschaftsWoche, De Financiële Telegraaf

Onderwerpen