Start-ups
-
Verdieping
BIO INX bouwt aan de geneeskunde van morgen
Met de bioinkten van start-up BIO INX uit Gent is het mogelijk om in hoge resolutie een relatief groot stuk driedimensionaal menselijk weefsel te printen.
-
Verdieping
Zwamkroketten en pulled paddo
Start-up BeefyGreen verwerkt de ‘lelijke’ voetjes van oesterzwammen tot een zeer veelzijdig voedingsingrediënt. Uitdagingen genoeg, maar volgens het team biedt de vezelachtige structuur van de zwam volop kansen. ‘Van waste naar taste is ons motto.’
-
-
Verdieping
4Tissue biedt betere borstreconstructie
Een groep Gentse onderzoekers ontwikkelde een materiaal voor borstreconstructie en richt nu een spin-off op om hun uitvinding naar de patiënt te brengen.
-
Verdieping
Smeltend naaigaren stimuleert recycling
De Brusselse start-up Resortecs ontwierp de Smart Stitch™, een naaigaren dat op magische wijze verdwijnt wanneer het wordt verhit in Smart Disassembly™-ovens.
-
Verdieping
Ionencoating rijt bacteriën uiteen
De startup Bioprex Medical maakt coatings die problemen met medische implantaten zoals lekken in het lichaam oplossen.
-
Verdieping
Oplossing voor asbest nabij
Het bedrijf Asbeter Holding ontwikkelt een procedé dat asbest tot de laatste vezel afbreekt, en dat met alleen water en elektriciteit.
-
Verdieping
Holistisch beeld van cel tot weefsel
Spatial transcriptomics brengt moleculen in cellen en weefsels in beeld in hun ruimtelijke samenhang. Aspect Analytics maakt dit breder beschikbaar.
-
Verdieping
H2 voordat het cool was
Spin-off HyCC heeft hoge ambities voor de productie van groene waterstof in Nederland. Plannen voor fabrieken tot 250 MW zijn in de maak.
-
Verdieping
‘Hoogwaardige fosfaatproductie en minder overlast van fosfaatafval is een win-win’
SusPhos werd in september tot Friese Start-up van het Jaar 2021 gekroond. Hoe gaat hun chemie bijdragen aan een betere wereld?
-
Verdieping
Draaien aan de cellulaire thermostaatknop
Ambagon Therapeutic mikt op undruggable targets om nieuwe therapieën tegen kanker te ontwikkelen.
-
Verdieping
Katalysator op maat
Zeolieten spelen een sleutelrol in de petrochemische industrie. Maar je kunt die katalysator nog veel efficiënter maken door de poriën te vergroten. Het Leuvense bedrijf Zeopore Technologies levert daarin maatwerk.
-
Verdieping
Asbest ruimen met afvalzuur
De start-up Asbeter wil asbest vernietigen met industriële afvalzuren en belooft meer. ‘Met elke kilogram asbestcementplaten die we vernietigen, besparen we ook een kilogram CO2-uitstoot.’
-
Verdieping
3D-printen met bio-inkt
Het Belgische spin-off-project Xpect-INX levert bio-inkten met nieuwe technologieën om cellen in een gewenste vorm te printen.
-
Verdieping
‘Elektrochemie is de toekomst’
De zuivering van afvalwater kan veel duurzamer dankzij elektrocoagulatieflotatie, stelt de Vlaamse start-up Noah Water Solutions. ‘We recupereren er waardevolle componenten uit en kunnen volledig op groene stroom werken.’
-
Verdieping
Groener gras in de berm
Vers gemaaid gras ruikt heerlijk, maar had – tot nu toe – verder weinig nut. Projectorganisatie Grass2Grit verandert dat door duurzame verkeersborden te maken van het gras én er wegen ijsvrij mee te houden.
-
Verdieping
Bodemanalyse vanuit de lucht
Met de hyperspectrale APEX-camera maakt de Vlaamse onderzoeksorganisatie VITO elke zomer vanuit een speciaal vliegtuig nuttige beelden van de Europese bodem.
-
Verdieping
Van gist naar eiwitpoeder
In FUMI Ingredients kunnen Edgar Suarez en Corjan van den Berg volledig hun ei kwijt. Ze ontwikkelden hét product waarnaar de voedingsmarkt zo hongerig is: een plantaardig alternatief voor kippenei-eiwit.
-
Nieuws
Start-up uit frustratie
Met computermodellen kun je veel sneller bacteriële cel-fabrieken maken, ontdekte Linda Dijkshoorn. Met de start-up EV Biotech hoopt ze de komende jaren diverse markten te kunnen bestormen.
-
Verdieping
Ademend silicium maakt anode beter
Batterijen maken steeds meer verbeteringen door zonder dat we daar zelf bij stilstaan. De Leidse start-up LeydenJar is een van de pioniers op het gebied van anodeontwikkeling. ‘We volbrachten onze eerste fase zonder een eigen batterijlab.’
- Vorige Pagina
- Pagina1
- Pagina2
- Pagina3
- volgende Pagina