Doe inspiratie op tijdens de 33ste editie van de Woudschoten Chemie Conferentie op 2, 3 en 4 november 2023. Het is dé plek voor iedereen met hart voor het scheikundeonderwijs.

Programma  

De hoofdlezing wordt verzorgd door dr. Chris Slootweg, associate professor Physical Organic Chemistry aan de UvA. Hij gaat in op de circulaire chemie. Om productieprocessen echt circulair te maken is chemische kennis noodzakelijk. Het vereist nieuwe ontwerpen, ook op moleculair niveau. 

Andere lezingen die het innovatieve karakter van de chemie laten zien gaan over de waterstofeconomie, de chemie van mineralen in de aardkorst en forensische analytische chemie. Nieuw in het programma is de speciale aandacht voor technisch onderwijsassistenten (TOA’s) en vmbo-docenten. In het programma is aandacht voor de onderstaande thema’s. 

Masterclasses uit het bedrijfsleven 

Verschillende vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven geven onder andere een beeld van de stand van zaken binnen de chemische industrie. Ze gaan in op grote uitdagingen, zoals het hoogwaardig recyclen van autobanden of de duurzame productie van verf. Ook de actuele dilemma’s met betrekking tot de verduurzaming binnen de chemische industrie komen aan bod. 

Vmbo 

De workshops voor vmbo-docenten staan onder andere in het teken van experimenteren en praktische ontwerppractica. Deelnemers gaan na afloop met concrete handvatten naar huis. Bovendien is er aandacht voor lesmateriaal rondom procestechniek.  

TOA’s en beginnende docenten

Een aanrader voor TOA’s is de workshop over een project waarin leerlingen  luchtkwaliteit onderzoeken door zelf data te verzamelen. Ook kunnen TOA’s aan de slag met bioplastic. In de workshop ontdekken de deelnemers hoe de beste plastic snackbak gemaakt kan worden.  

Beginnende docenten worden geholpen bij de obstakels waar ze als starter tegenaan lopen. Ze komen meer te weten over rechten en plichten als docent en ze leren hoe ze practica effectief kunnen inzetten. 

Bekijk het hele programma en schrijf je in op c3.nl/wcc