Geautomatiseerde visuele kwaliteitscontrole voor kleine partijen parenterale geneesmiddelen.

Logo-Lab-Technology-event

De verplichte visuele inspectie van parenterale geneesmiddelen verpakt in bijvoorbeeld injectiespuiten, ampullen of andere doorzichtige containers, vergt veel inspanning. Het gebeurt tot nu vooral handmatig, wat tijdrovend en arbeidsintensief is. Veel bedrijven en laboratoria denken dat automatisering te moeilijk en te duur is voor kleine batches, maar technologische ontwikkelingen gaan snel. Machine vision-algoritmen zijn betrouwbaarder dan ooit en camera’s kunnen de kleinste defecten vastleggen. C2W | Mens&Molecule sprak hem al eerder over de start-up Luo Automation.

”Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Machine Learning en Artificial Intelligence kunnen we ervoor zorgen dat we de inspecties ook op kleine schaal efficiënt, nauwkeurig en snel kunnen uitvoeren”, zegt spreker Joren van der Horst. Met de technische kennis en ervaring met de productie van steriele producten focust zijn bedrijf, Luo Automation, zich nu vooral op automatiseringsoplossingen voor kleine batches in ziekenhuisapotheken en bij farmaceuten.

Register now for Lab Technology.

Joren van der Horst

Joren van der Horst

Over de spreker

Joren van der Horst startte na zijn studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft een eigen onderneming, Luo Automation. Van der Horst zag hoe de kennis over automatiseren in de praktijk soms achterblijft bij de daadwerkelijke mogelijkheden. Het doel van zijn onderneming is dan ook om met nieuwe technologische ontwikkelingen mensen te bevrijden van repetitieve, handmatige processen.

Lab Technology 2023