Biosensoren voor commerciële toepassing in goedkope sensoren en assays.

Logo-Lab-Technology-event

‘Moleculair imprinted polymers’ (MIP’s) zijn de afgelopen decennia opgekomen als interessante synthetische alternatieven voor natuurlijke receptoren zoals antilichamen en enzymen om allerlei moleculen te detecteren. Hun langdurige chemische en fysische stabiliteit en goedkope syntheseprocedure bieden veel voordelen.

Ze zijn inmiddels geïntegreerd in veel detectieplatforms en testen voor de detectie van verschillende doelen, variërend van kleine moleculen tot macromoleculaire entiteiten zoals ziekteverwekkers en hele cellen. Ondanks de commerciële voordelen van MIP’s ten opzichte van natuurlijke receptoren, hebben MIP-gebaseerde sensor- of detectiekits de opvallende succesverhalen van biosensortoepassingen zoals de glucosemeter of de zelftest voor zwangerschap nog niet geëvenaard. In deze lezing gaat Bart van Grinsven in op de nieuwste ontwikkelingen wat betreft commercialisering en integratie van MIPs in sensoren en assays.

Register now for Lab Technology.

bart van grinsven

Bart van Grinsven

Over de spreker

Bart van Grinsven behaalde in 2007 een masterdiploma in bio-elektronica en nanotechnologie aan de Universiteit Hasselt. In juli 2012 behaalde hij een PhD in de natuurkunde van dezelfde universiteit. Na als postdoctoraal onderzoeker te hebben gewerkt, stapte hij over naar de Universiteit Maastricht. Hij werd lid van het Maastricht Science Programme, waar hij in 2014 universitair docent werd. Na een aantal jaren onderzoek en onderwijs te hebben gecombineerd, hielp hij bij de opbouw van de Sensor Engineering Research Group als onderdeel van de nieuwe Faculty of Science and Engineering waar hij in 2019 universitair hoofddocent en groepsleider werd. Hij heeft meer dan 70 peer review artikelen gepubliceerd en heeft als uitvinder 9 patenten op zijn naam staan.

Lab Technology 2023