Drie Nederlandse starters steken koppen bij elkaar

Micronit Microfluidics uit Enschede, FutureChemistry uit Nijmegen en Flowid uit Eindhoven gaan samenwerken. Onder de naam Access2Flow wilen ze een nieuwe generatie microreactorsystemenop de markt brengen voor de fijnchemie en de farmaceutische industrie.

Micronit, een spin-off uit 1999 van de Universiteit Twente, is gespecialiseerd in het fabriceren van glazen microreactoren. FutureChemistry is een spin-off van de Radboud Universiteit en het Fraunhofer-Institut IMS in Duisburg, met ervaring met het testen, optimaliseren en regelen van chemische processen in zulke microreactoren. Flowid is een recente spin-off van de TU Eindhoven (de groep van Jaap Schouten, om precies te zijn) die vooral procestechnologische kennis inbrengt.

Samen denken ze te kunnen optreden als een ‘one-stop shop’ die volledige trajecten aanbiedt om vloeistofreacties op industriële schaal uit te voeren in een groot aantal parallelle microreactoren. Er zouden al gesprekken gaande zijn met enkele grote chemieconcerns die toekomst zien in deze vorm van procesintensificatie.

bron: Micronit

Onderwerpen