Natuurlijk afslankmiddel bevat verboden vochtafdrijver

Balanced Health Products uit New York heeft de levering van ‘Nikki Haskell’s StarCaps’ per direct gestaakt en vrijwel alle reclame voor het product van de eigen website verwijderd. Minstens zes spelers uit de National Football League zijn door de dopingcontrole gepakt nadat ze de afslankpillen hadden gebruikt.

StarCaps worden als ‘eiwitmetaboliserend en ontslakkend’ dieetsupplement aangeprezen. Officieel bestaan ze voornamelijk uit een extract van papaya en knoflook, afkomstig uit het Andesgebergte in Peru. In de urine van de footballspelers werd echter bumetanide aangetroffen, een diureticum dat vocht uit het lichaam verdrijft via de urine.

Een van de getroffen spelers, Jamar Nesbit, heeft inmiddels een schadevergoeding van 235,294 geëist, zijnde de inkomsten die hij misloopt nu hij voor vier wedstrijden is geschorst.

Balanced Health Products speelt de vermoorde onschuld. Volgens een advocaat is het een raadsel hoe de bumetanide in het product is beland: het staat niet in het recept dus het zijn óf de grondstoffen geweest, óf een bijwerking van het productieproces.

Bovendien adverteert het bedrijf alleen in damesbladen, dus deze advocaat snapt ook niet hoe die footballmacho’s er überhaupt aan zijn gekomen.

De advocaat van Nesbit vindt dat laatste intussen een onzin-argument: “Ze hebben niet gezegd dat footballspelers het niet moesten nemen.”

bron: USA Today

Onderwerpen