De NVBMB nodigt iedereen uit kandidaten voor te dragen voor de NVBMB-prijs 2024. 

De NVBMB-prijs wordt sinds 1981 uitgereikt om erkenning te geven aan het werk van zeer getalenteerde jonge onafhankelijke biochemici en moleculair biologen die in Nederland werkzaam zijn. De prijs bedraagt €2000 en includeert extra middelen om een eendaagse wetenschappelijke bijeenkomst te organiseren over een onderwerp dat voldoet aan het interessegebied van de kandidaat. Genomineerden voor de NVBMB-prijs moeten ten minste twee jaar postdoctorale ervaring hebben met bij voorkeur buitenlandervaring. Nominaties worden beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit, trackrecord van publicaties, productiviteit, creativiteit en internationale ervaring en zichtbaarheid. Gelieve nominaties voor de NVBMB-prijs 2024 vóór 31 december 2023 per e-mail te zenden aan de secretaris van de NVBMB, dr. Hugo van Ingen (nvbmb@kncv.nl). Voordrachten dienen voorzien te zijn van een kort CV, publicatielijst en een korte beschrijving van de wetenschappelijke prestaties (maximaal één pagina).

Roy 01

Bekijk de website nvbmb.kncv.nl/prizes/nvbmb-prize voor meer informatie. De winnaar van 2023, Dr. Roy van der Meel, organiseert dit jaar het najaarssymposium van de NVBMB.

Bekijk hier de Eye-opener van Roy van der Meel.

NVBMB Najaarssymposium 2023: Unleashing nucleic acid therapeutics’ full potential

Het NVBMB Najaarssymposium van 2023 vindt plaats op woensdag 22 november 2023 in Eindhoven op de TU/e campus, met als thema: Unleashing nucleic acid therapeutics’ full potential. Diverse gerenommeerde sprekers uit zowel de academie als de industrie zullen hun laatste werk presenteren aangaande de regulatie van genexpressie en de ontwikkeling van nieuwe, nucleïnezuur-gebaseerde therapieën. Het symposium eindigt met een lezing van Roy van der Meel, winnaar van de NVBMB-prijs 2023 en organisator van de meeting. De titel van zijn lezing is: ‘Gene silencing in HSPCs with an apolipoprotein A1-based nanodelivery platform’.

Meer informatie: nvbmb.kncv.nl/symposia.

NVBMB meeting flyer_confirmed_speakers