Cescau zou met pensioen willen

Unilever heeft headhunters ingehuurd om een opvolger te zoeken voor topman Patrick Cescau. Zijn of haar voornaamste taak zou wel eens het opsplitsen van het concern in een voedsel- en een cosmeticabedrijf kunnen worden, zo vermoedt onder meer de zakenkrant Financial Times.

Unilever weigert commentaar. Maar vast staat dat Cescau binnenkort 60 wordt. Britse zondagskranten wisten gisteren te melden dat hij zijn aftreden officieel bekend maakt tijdens de volgende algemene aandeelhoudersvergadering, in mei 2009.

De Financial Times verwacht dat een interne kandidaat de meeste kans maakt om Cescau’s opvolger te worden. Genoemd worden Jim Laurence, Mike Polk, Vindi Banga en Harish Manwani. Als outsider wordt de Nederlander Bart Becht genoemd, die nu nog ceo is van concurrent Reckitt Benckiser.

Het opsplitsen van Unilever in twee afzonderlijke kernactiviteiten is een droom van veel aandeelhouders. Een aandeel waarvan de koers wordt bepaald door de zeep- de margarinehandel tegelijk, vinden ze eigenlijk te ingewikkeld.

bron: FT, Dagblad de Limburger

Onderwerpen