The CRISPR Journal is het eerste peer-reviewed tijdschrift dat zich specialiseert in CRISPR-Cas en aanverwante gene-editing.

Hoofdredacteur is Rodolphe Barrangou, een in de VS werkzame Fransman die pijlsnel carrière maakt binnen dit jonge vakgebied. Het eerste nummer verscheen in februari, met op de cover een schaar die een lint doorknipt, en is online gratis te lezen. Echt grote namen staan er niet in, maar wel een paar aardige reviews – nooit geweten dat B.C. nu al voor Before CRISPR staat.

 

Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht blijft tot nader order open. Het pand uit 1996 is veel te klein en zou daarom twee jaar sluiten voor een ingrijpende verbouwing. De plannen laten echter de markante glazen gevel sneuvelen, waarmee architect Koen van Velsen indertijd de Rietveldprijs won. Tegenstanders proberen nu het museum op de gemeentelijke monumentenlijst te krijgen en zolang die procedure loopt, gebeurt er niets. Maar wie nog één keer wil genieten van de schimmeltentoonstelling, het jeugdlab en het rariteitenkabinet, kan beter snel zijn.