Sittard eert KNCV-erelid Van Krevelen

De gemeente Sittard-Geleen heeft de Structuurweg omgedoopt tot Professor Van Krevelenstraat. Daarmee wil de gemeente een man eren die een belangrijke rol speelde bij de transformatie va de Staatsmijnen tot het huidige chemieconcern DSM. Het naambordje werd woensdagmiddag officieel onthuld.

Dirk van Krevelen (1914-2001) studeerde scheikunde in Leiden en promoveerde in Delft. Daarna klom hij op tot directeur research bij de Staatsmijnen. Vanaf 1959 bekleedde hij een soortgelike functie bij de AKU, tegenwoordig onderdeel van AkzoNobel.

Tussendoor had hij nog tijd voor een deeltijdhoogleraarschap in de chemische technologie in Delft , en voor het schrijven van standaardwerken op het gebied van steenkolenchemie en het voorspellen van polymeereigenschappen aan de hand van hun chemische structuur.

In 1991 werd Van Krevelen door de KNCV benoemd tot erelid.

De Professor Van Krevelenstraat ontsluit heel toepasselijk een nieuw industrieterrein, op 27 hectare grond die vroeger van DSM is geweest en nu net buiten het hek van Chemelot ligt. Het ligt nu nog vrijwel braak, dus als u geïnteresseerd bent in een kavel...

Onderwerpen