DSM verkoopt de businessunit Thermoplastic Elastomers (beter bekend als Sarlink) aan Teknor Apex, een niet-beursgenoteerd bedrijf in Pawtucket (Rhode Island). Zo’n 90 werknemers krijgen een nieuwe baas. Financiële details worden niet bekend gemaakt.

Sarlink produceert thermoplastische vulcanisaten op basis van polypropyleen, die onder meer worden toegepast als isolatie voor elektrische bedrading en als afdichtingsrubbers voor auto’s. Ze worden gemaakt in twee compounderingsfabrieken in het Vlaamse Genk en in Leominster (Massachusetts). Vorig jaar bedroeg de netto omzet 50 miljoen euro.

 

Al in 2007 maakte DSM bekend dat de businessgroep Elastomers niet meer paste binnen het portfolio. Behalve Sarlink valt daar Keltan onder; daar wordt nog een koper voor gezocht.

 

Des te opvallender is dat de Sarlink-productielijn op de DSM-site in Genk pas een jaar geleden in gebruik is genomen, toen het onderdeel allang in de etalage stond.

 

Teknor Apex is in 1924 begonnen als bandenfabrikant. Na de Tweede Wereldoorlog ging het bedrijf ook pvc-producten maken, waarvan de tuinslangen het bekendst zijn. Tegenwoordig omvat het concern acht businessunits die zich vooral richten op het compounderen (mengen) van alle mogelijke kunststoffen. Sarlink past daar dus aardig tussen.

 

bron: DSM

Onderwerpen