Miljardenovername in de pijplijn

Het Franse farmaconcern Sanofi-Aventis is in voor een grote overname. Dat schijnt topman Chris Viehbacher te hebben gezegd tijdens een interne presentatie, die is uitgelekt naar de zakenkrant Financial Times.

Als het waar is, zou het betekenen dat er een heuse overnamegolf op gang komt in de farma. Eerder deze maand kocht Pfizer al voor 68 miljard dollar branchegenoot Wyeth op.

Volgens de Financial Times heeft de Zwitserse zakenbank UBS al uitgerekend dat Sanofi in staat moet zijn om 17 tot 20 miljard euro aan leningen los te krijgen.

Als meest voor de hand liggende ‘grote vis’ wordt Bristol Myers Squibb genoemd, het concern dat samen met Sanofi-Aventis de rechten op e bloedverdunner Plavix handen heeft Ook de Amerikaanse biotechbedrijven Amgen and Biogen Idec zouden volgens financieel analisten interessant zijn.


Eerder is Sanofi genoemd als mogelijke nieuwe eigenaar van het Leidse biotechbedrijf Crucell, zeker nu Wyeth geen belangstelling meer heeft. Crucell kost echter hooguit anderhalf miljard.

bron: Handelsblatt, Financial Times

Onderwerpen