In Rotterdam is zojuist het eerste ‘laboratoriumhotel’ van Europa geopend. Onderzoekers en startende bedrijven in de medische sector kunnen er voor korte tijd een bedrijfsklare labruimte huren om ‘even’ een onderzoekje te doen, melden de initiatiefnemers.

Er zijn labs van 52 m2 en kantoorruimtes van 26 m2 beschikbaar, die in verschillende combinaties kunnen worden gehuurd. Basale lab-uitrusting zoals centrifuges, pipetten, zuurkasten, koelkasten, PCR-apparaten en glaswerk is aanwezig, net als aansluitingen voor perslucht, gas, CO2 en demiwater. Ook voor ondersteunend personeel kan worden gezorgd.

Het labhotel zit op de 18e verdieping van de Rotterdam Science Tower. Eigenlijk heet die Europoint IV. Het is één van de drie kantoortorens aan het Marconiplein, die al 40 jaar een markant onderdeel vormen van de Rotterdamse skyline. In het kader van de leegstandsbestrijding heeft de gemeente hem onlangs laten verbouwen tot bedrijfsruimte voor de medische sector. Er zitten ondermeer incubatoren in voor bedrijven die starten vanuit het Erasmus MC of de Erasmus Universiteit, en de laboratoriumopleiding van het ROC Zadkine.

 

bron: Lab Hotel

Onderwerpen