De Onderzoeksraad voor Veiligheid mag haar rapport over de brand bij Chemie-Pack gewoon publiceren. Dat is de uitslag van een kort geding dat door de directie van Chemie-Pack was aangespannen.

Voorzitter Tjibbe Joustra van de onderzoeksraad heeft meteen aan de Telegraaf laten weten dat het rapport nu begin februari openbaar wordt. Door een eventueel hoger beroep van Chemie-Pack zal hij zich daarbij niet meer laten tegenhouden.

Een groot deel van het rapport is afgelopen weekend overigens al uitgelekt. Zo te zien is het inderdaad vernietigend, niet alleen voor Chemie-Pack maar ook voor degenen die bij de bestrijding van de brand betrokken waren.

Volgens de directie bevat het rapport tientallen feitelijke onjuistheden, en hadden de door Chemie-Pack ingehuurde deskundigen op z’n minst een paar maanden extra nodig om daar adequaat op te kunnen reageren. In het uiterste geval zou publicatie helemaal moeten worden verboden.

De rechtbank in Den Haag heeft die eisen echter afgewezen. Ieder ander krijgt ook maar vier weken om vóór publicatie op dit soort rapporten te reageren. Chemie-Pack heeft al een week extra gekregen vanwege de feestdagen, en dat moet voldoende zijn.

bron: Nu.nl

Onderwerpen