Gerucht over farma-overname van 60 miljard

Farmagigant Pfizer heeft belangstelling om branchegenoot Wyeth over te nemen. Dat heeft de zakenkrant Wall Street Journal uit welingelichte kringen vernomen. Het zou een concern opleveren met een omzet van meer dan 70 miljard dollar per jaar.

Volgens de welingelichte kringen wordt er al maanden onderhandeld en is men er nog niet uit. Zelf willen de bedrijven niet reageren.

Wyeth was donderdag op de effectenbeurs 51,7 miljard dollar waard. Bij een overname in de farma komt daar gewoonlijk een premie van zo’n 20 procent bovenop. De zakenkrant gaat er dus van uit dat Pfizer een miljard of 60 biedt.

Pfizer is het grootste farmaconcern ter wereld. Donderdag was het op de beurs ruim 116 miljard dollar waard. Al eerder maakte het bedrijf kenbaar dat het in is voor een grote overname, maar het liet in het midden wie of wat het op het oog had.

Wyeth kwam onlangs in het nieuws omdat het belangstelling heeft voor het Nederlandse Crucell. Wat er van die overnameplannen terecht komt als Pfizer er tussen komt, valt niet te voorspellen. Beleggers zijn er niet gerust op: even nadat het nieuws over Pfizer naar buiten kwam, waren de aandelen Crucell 17 procent minder waard.


bron: Handelsblatt

Onderwerpen