Investeerder koopt Vlissingse aluminiumsmelterij

De Britse investeringsmaatschappij Klesch & Company neemt aluminiumsmelterij Pechiney Nederland over van Alcan. De plannen zijn nog niet precies uitgewerkt maar de Britten zouden al hebben beloofd dat het bedrijf niet wordt opgesplitst en dat er geen werkgelegenheid verloren gaat.

Bij de smelterij in Vlissingen werken achthonderd mensen. Alcan zette hem eind vorig jaar in de etalage, omdat hij vanwege de hoge elektriciteitsprijzen in de rode cijfers dreigde te belanden. De vakbond CNV vindt nog steeds dat de overheid wel eens wat sneller op die problematiek had mogen reageren.

Intussen lijkt in Vlissingen de opluchting te overheersen, al heeft vrijwel niemand daar ooit van Klesch gehoord. In de Provinciale Zeeuwse Courant zegt CNV-bestuurder Henk van Beers dat hij “op voorhand een beter voorgevoel heeft dan wanneer een of andere vaag Oekraïens bedrijf zich zou hebben gemeld als koper. Dan is uitbenen en verkopen vrijwel zeker opgelegd pandoer. Ik heb het gevoel dat dit bij de Engelsen niet aan de orde is.”

bron: PZC, De Telegraaf

Onderwerpen