Duitse politicus vermoedt farmaceutisch complot

Dat de varkensgriep is uitgeroepen tot een pandemie waartegen massaal vaccins werden ingeslagen, is “een van de grootste medische schandalen van de afgelopen honderd jaar”. Dat schreeuwt de Duitse SPD-politicus Wolfgang Wodarg in alle media die naar hem luisteren willen, waaronder sinds vanochtend (dinsdag 12 januari) ook het dagblad Sp!ts.

Volgens Wodarg (zelf arts) zit de farmaceutische industrie er achter. Die zou de politiek voor haar karretje hebben gespannen teneinde miljarden aan de vaccins te verdienen.

De PVV wil met spoed in debat met minister Klink (Volksgezondheid) over de kwestie. Kamerlid Fleur Agema rakelt meteen maar weer de geruchten op dat de Rotterdamse viroloog Ab Osterhaus een kwalijke rol heeft gespeeld in de affaire.

In een reactie laat Osterhaus weten de uitlatingen ‘onverstandig’ te vinden. Volgens de internationale definities van pandemieën was dit er wel degelijk eentje. En zolang de varkensgriep in sommige landen nog steeds heerst, vindt hij het te vroeg voor een evaluatie.

De bewering in het artikel dat Wodarg 'EU-chef' en 'hoofd van de Europese Gezondheidsraad' zou zijn, is overigens onzin. De 'Europese Gezondheidsraad' is een aanduiding voor de vergadering van alle EU-ministers van Volksgezondheid, en Wodarg is nooit minister geweest. Hij is lid van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, en voorzitter van de subcommissie gezondheidszaken van die assemblee.


bron: Sp!ts

Onderwerpen