Canon doet vriendschappelijk bod op Venlose printerfabrikant

De Japanse kopieermachinefabrikant Canon wil de Nederlandse branchegenoot Océ overnemen voor 730 miljoen euro, ongeveer tweederde méér dan het bedrijf vrijdagmiddag op de beurs waard was. Directie en commissarissen van Océ steunen het bod en een aanzienlijk deel van de aandeelhouders is ook al om, zo werd maandagochtend duidelijk.

Wereldwijd heeft Océ 22.000 mensen in dienst. In Nederland is het een van de belangrijkste R&D-werkgevers, al loopt het bedrijf daar nooit echt mee te koop. Topman Rokus van Iperen verwacht geen grote gevolgen voor het personeel: “Dit is een overname gebaseerd op strategische overwegingen, niet gericht op kostenbesparingen.”

Van Iperen hoopt voor het einde van dit jaar goedkeuring te krijgen van de Europese mededingingsautoriteiten. Voor de zomer van 2010 kan Océ dan van de beurs verdwenen zijn. Het is overigens de bedoeling dat de merknaam Océ daarna wel blijft bestaan. Ook het huidige management zou mogen aanblijven, in haar huidige kantoor in Venlo, maar dan wel in een nieuwe rol als directie van een Canon-divisie.

bron: De Telegraaf

Onderwerpen