Naast het Japanse Takeda is ook het piepkleine Nederlandse Pantarhei Bioscience in de markt om de activiteiten van Organon in Oss en Schaijk over te nemen. Dat heeft het Financieele Dagblad vernomen van Pantarhei-oprichter Herjan Coelingh Bennink, die graag wil voorkomen dat Organon wéér aan een buitenlandse partij wordt verkocht.

Als het waar is dat er al een contract met Takeda is getekend, komt deze poging uiteraard te laat.

 

Pantarhei is begin 2001 van Organon afgesplitst. Coelingh Bennink was daar toen R&D-directeur maar wilde voor zichzelf beginnen. Beide bedrijven zijn actief binnen de sector ‘women’s health’, waarbij je onder meer moet denken aan anticonceptie en vruchtbaarheidsbehandelingen. Alleen werkt Pantarhei met andere hormonen en is het nog niet verder gekomen dan fase 2 van de klinische tests.

 

In het FD zegt Coelingh Bennink dat hij alle álle Organon-activiteiten én producten op het gebied van ‘women’s health’ wil overnemen. Dat zou dusniet alleen de labs betreffen maar ook een groot deel van de productiecapaciteit. Hij hoopt zo op termijn een nieuwe wereldmarktleider te creëren binnen de branche.

 

Uiteraard heeft hij daar zelf het geld niet voor, maar hij zegt te beschikken over voldoende private financiering. Daarbij vergelijkt hij zichzelf al met het ambachtelijke autofabriekje Spyker dat nog niet zo lang geleden het veel grotere Saab overnam.

 

Of dat een gelukkige vergelijking is, is een beetje de vraag.

 

bron: FD

Onderwerpen