Eppendorf eert bedenker PCR met Kary Mullis Limited Edition

Voor de échte liefhebbers is de Multipette Xstream-pipet nu verkrijgbaar als ‘Kary Mullis Limited Edition’. Fabrikant Eppendorf eert hiermee de uitvinder van de ‘polymerase chain reaction’ (PCR) en viert tevens het dertigjarig bestaan van de Multipette-serie. De oplage blijft beperkt tot 1000 exemplaren.

Dat er een verzamelaarseditie verschijnt van een stuk laboratoriumgereedschap, is waarschijnlijk een wereldprimeur.

Op de vakbeurs Biotechnica in Hannover werd dinsdagochtend het eerste exemplaar overhandigd aan Mullis, die in 1993 een Nobelprijs kreeg voor zijn uitvinding. “Als ik er indertijd zo eentje had gehad dan had ik nooit de PCR uitgevonden omdat ik de hele tijd naar m’n pipet had zitten kijken’, aldus de laureaat.

De Kary Mullis Limited Edition is technisch identiek aan de gewone Multipette Xstream, die in 2006 voor het eerst werd uitgebracht. Hij is echter uitgevoerd in stemmig antracietgrijs, met de handtekening van Mullis als zilverkleurige opdruk. Bovendien wordt er een exclusieve standaard bijgeleverd.

Mullis verdedigt zijn medewerking aan de reclame-actie met het commentaar dat ‘basketbalspelers dit soort dingen alle dagen doen.’ Over de hoogte van het honorarium doet Eppendorf geen mededelingen.

Onderwerpen