Wilhelm Huck volgt Roeland Nolte op

De Radboud Universiteit heeft Wilhelm Huck weten te strikken als nieuwe hoogleraar fysisch organische chemie. Per 1 januari 2010 volgt hij Roeland Nolte op, die met emeritaat gaat.

Huck (1970) studeerde chemie in Leiden en promoveerde bij David Reinhoudt (toen nog TU Twente) op een nanotechnologisch onderzoek dat hem in 1997 de DSM-prijs voor Chemie en Technologie opleverde. Na een postdoc bij George Whitesides (Harvard, Cambridge, Massachusetts) kreeg hij een aanstelling in Cambridge (Cambridgeshire), waar hij sinds 2007 hoogleraar Macromolecular Chemistry is. In vakkringen geldt hij als een briljant chemicus.

Zijn onderzoeksinteresses liggen op het gebied van ‘zachte’ nanotechnologie, nanolithografie, en polymeerchemie. Recent is hij gaan werken aan micro-waterdruppeltjes waarin de chemische eigenschappen van cellen in hun natuurlijke omstandigheden kunnen worden bestudeerd. “Mijn overstap naar Nijmegen gaat als een katalysator werken om er iets groots van te maken in zowel de fysisch organische chemie als biologie.”

Huck geeft toe dat Nijmegen Cambridge niet is. Maar de vakgroep die hij van Nolte erft, doet volgens hem niet onder voor zijn huidige groep. “Wat betreft ambities en apparatuur ga ik er zeker niet op achteruit. De groep is net zo internationaal competatief, de kwaliteit van de promovendi en postdocs heel goed. De Nederlandse chemie draait met gemak mee in de hoogste internationale competitie.”

bron: Radboud Universiteit

Onderwerpen