Het duurt uren tot dagen eer een menselijk lichaam volledig is opgelost in geconcentreerd zwavelzuur. Maffia-spijtoptanten die beweren dat het een kwestie van minuten is moeten beter leren klokkijken, zo suggereert de Siciliaanse wetenschapper Massimo Grillo.

Tijdens het jaarcongres van de American Association of Forensic Sciences deed Grillo (Università degli Studi di Palermo) verslag van een reeks proeven met varkenskadavers. Die deden er meestal dagen over om in zwavelzuur op te lossen. Bij een bepaalde verdunning lukte het in 12 uur om vlees en kraakbeen op te lossen, en 2 dagen om de botten in stof te veranderen. Maar sneller ging niet.

 

Dat sommige maffiabazen inderdaad zwavelzuur hebben gebruikt om tegenstanders voorgoed te laten verdwijnen, schijnt wel vast te staan. Hun zuurvaten zijn wel eens gevonden door de politie.

 

Maar getuigenverklaringen die suggereerden dat de slachtoffers binnen 15 à 20 minuten helemaal waren opgelost, kunnen dus niet kloppen. Of die getuigen overdreven of dat ze het helemaal niet hebben zien gebeuren, is de volgende vraag.

 

bron: ScienceNews

Onderwerpen