Shell laat een drijvende fabriek van 488 meter lang bouwen om aardgas vloeibaar te maken. Met een waterverplaatsing van 600.000 ton wordt het het grootste drijvende voorwerp uit de geschiedenis, zo laat het energieconcern weten in een persbericht.

Het wordt tevens de eerste toepassing van wat Shell omschrijft als FLNG-technologie. De afkorting staat uiteraard voor ‘floating liquid natural gas’.

 

De Prelude (want zo heet hij) komt boven het gelijknamige gasveld te liggen, op 200 km van de Australische kust. Er komt een installatie op te staan die het aardgas in de vloeistoffase brengt door het af te koelen tot 162 graden onder nul. In die vorm neemt het een factor 600 minder ruimte in, wat het mogelijk maakt om het per LNG-tankschip te vervoeren naar klanten overal ter wereld.

 

Het alternatief zou zijn geweest om een pijpleiding van 200 km naar de kust te leggen en het daar alsnog vloeibaar te maken, of om op die kust een petrochemisch complex uit de grond te stampen. Dat zou kennelijk duurder uitvallen.

 

Het andere alternatief, zijnde een drijvend petrochemisch complex dat het aardgas op volle zee omzet in nuttige producten via - bijvoorbeeld - een Fischer-Tropschreactie, is de afgelopen jaren wel ter sprake gekomen maar technologisch nooit serieus uitgewerkt.

 

Het Prelude-veld bevat circa 85 miljard kuub gas, en het is de bedoeling dat er straks 110.000 vaten olie-equivalent per dag uit worden afgetapt. Dat vertaalt zich dan per jaar in 3,6 miljoen ton vloeibaar aardgas, 1,3 miljoen ton condensaat en 0,4 miljoen ton LPG. Na 25 jaar is het veld leeg, maar de drijvende LNG-fabriek kan dan worden hergebruikt boven een ander gasveld.

 

Shell is 10 jaar bezig geweest aan het ontwerp. Nu het definitieve investeringsbesluit is genomen, kan het detailontwerp beginnen. Uiteindelijk zal een scheepswerf in Zuid-Korea de bouw voor zijn rekening nemen. Verwacht wordt dat de Prelude zo rond 2021 operationeel is.

 

Het tijdschrift Maritiem Nederland wist eerder al te melden dat Shell concrete plannen heeft voor minstens één andere drijvende LNG-fabriek. Op de langere termijn zou het aantal kunnen oplopen tot 10 stuks.

 

bron: Shell

Onderwerpen