Speurhond wegens verdiensten gratis gekopieerd

De Canadese ex-politieman James Symington heeft vijf klonen van zijn speurhond Trakr in ontvangst mogen nemen. Het was de hoofdprijs van de ‘Golden Clone Giveaway’-wedstrijd die vorig jaar door het Californische kloonbedrijf BioArts International werd uitgeschreven. Daarbij werd gezocht naar de meest kloonwaardige hond ter wereld.

De Duitse herder Trakr werd wereldberoemd op 12 september 2001, toen hij de laatste overlevende onder de puinhopen van het World Trade Center wist op te sporen.

In zijn carrière als politiehond assisteerde hij tevens bij honderden arrestaties, en spoorde hij gestolen goederen ter waarde van meer dan een miljoen dollar op. Onlangs overleed hij op 15-jarige leeftijd.

De klonen zijn geproduceerd in Zuid-Korea, in een lab dat onder leiding staat van de roemruchte wetenschapper Hwang Woo-suk. Normaal gesproken rekent BioArts iets van 144.000 dollar voor deze service, maar Symington kreeg ze gratis.

Volgens de Canadees lijken Trust, Valor, Prodigy, Solace en Déjà Vu inderdaad sprekend op Trakr. Hij hoopt dat ze een even succesvolle carrière als speurhond tegemoet gaan.

bron: de Volkskrant

Onderwerpen