Sprookjeshuwelijk met Jaarbeurs eindigt in knallende ruzie

De vakbeurs HET Instrument wordt volgend jaar niet gehouden van 5 tot en met 8 oktober maar één week eerder, van 28 september tot en met 1 oktober. En niet in de Jaarbeurs maar in de RAI, zo laat organisator FHI weten in een uiterst pissig persbericht.

Enkele uren later meldde de Jaarbeurs dat de FHI hiertoe heeft besloten nadat zij van inzicht verschilde op een aantal cruciale punten in de uitwerking van de voorgenomen samenwerking. “Het (sic) FHI zocht slechts een co-locatie voor haar beurs en daarmee zou de synergie te beperkt zijn voor bezoekers en exposanten.”

In C2W12, dat afgelopen zaterdag verscheen, kon u nog lezen dat HET Instrument zou worden samengevoegd met de Industriële Week van de Jaarbeurs-organisatie. HET Instrument, Industrial Processing, Macropak en Aandrijftechniek zouden samen één evenement vormen dat 45.000 bezoekers zou kunnen trekken.

Maar dat sprookje blijkt nog geen drie weken te hebben geduurd. “Bij de uitwerking van die overeenkomst is gebleken dat beide partijen een verschillende interpretatie gaven aan de samenwerking”, aldus het FHI-persbericht. Gesproken wordt van een dreigende integratie van HET Instrument in één groot ‘fruitschaalconcept’.

Bovendien zou Jaarbeursdochter VNU Exhibitions als parapluorganisatie de regie gaan voeren, en zou de FHI deze regie over haar eigen beurs dus kwijt zijn.

“De besturen van de verschillende FHI-branches en het federatiebestuur konden niet anders dan een dergelijke verkapte overname van de hand wijzen”, aldus nog steeds dat persbericht. Een ooggetuigeverslag van de afsluitende vergadering vindt u hier.

Als troost wordt vermeld dat Amsterdam de ‘internationaal meest aansprekende plek van Nederland’ is.

bron: FHI, Jaarbeurs

Onderwerpen