Houd 5 tot en met 8 oktober 2010 vrij

De eerstvolgende editie van de vakbeurs HET Instrument wordt gehouden van 5 tot en met 8 oktober 2010. Locatie is als vanouds de Jaarbeurs in Utrecht, zo heeft de organiserende federatie van technologiebranches FHI woensdagmiddag bekend gemaakt.

HET Instrument is een van de grootste vakbeurzen voor laboratoriumtechnologie in Europa. Daarnaast wordt er ruime aandacht besteed aan industriële elektronica en industriële automatisering.

Dat HET Instrument terug zou verhuizen naar het najaar was al eerder bekend, al was de exacte datum nog niet gecommuniceerd. In 2008 is éénmalig geprobeerd om er een voorjaarsbeurs van te maken. Maar dat experiment bracht niet de stijging van het bezoekersaantal waar de organisatoren op hadden gehoopt, en dat kon slechts ten dele worden verklaard uit het feit dat er die week gestaakt werd bij het spoor.

Bijkomend voordeel van oktober is dat de economie zo een paar maanden extra krijgt om zich te herstellen.

Er was tevens sprake van dat de beurs zou worden verplaatst naar de RAI in Amsterdam. Na lang onderhandelen heeft de Jaarbeurs echter toch aan het langste eind getrokken. Belangrijk is dat het uiteindelijk toch mogelijk blijkt om HET Instrument te laten samenvatten met de Industriële Week, die zich onder meer richt op procesautomatisering. Vroeger pasten beide beurzen niet tegelijk in het Jaarbeurscomplex, maar door de crisis zijn ze allebei net genoeg gekrompen.

De vormgeving wordt dit keer gebaseerd op muziekinstrumenten die the Sound of Electronics, the Sound of Automation en the Sound of Laboratory laten horen (hint…) .


bron: FHI

Onderwerpen