Los een viertal ‘denkoefeningen’ op en win een jaar gratis studeren in Gent, inclusief luxe studentenkamer, warme maaltijd, rijwiel en ‘eeuwige roem en glorie’. Met deze actie onder het motto ‘Durf Denken’ probeert de Universiteit Gent sinds vandaag (maandag) de belangstelling voor een universitaire studie te verhogen.

De eerste denkoefening betreft het herkennen van een geluid: zo te horen een eetzaal, maar de vraag is welke.

 

Tegelijk met de actie heeft de UGent een mascotte gelanceerd, genaamd ‘Stuntbrein’, aangeprezen als het hyperintelligente ‘resultaat van een dronken one night stand tussen Stephen Hawking en de CERN-deeltjesversneller’. “Stuntbrein kent alle cijfers achter de komma van het getal pi, en alle cijfers achter de komma kennen Stuntbrein”, aldus de afdeling Communicatie van de universiteit.

 

Het Nederlandse Hoger Onderwijs Persbureau vergelijkt hem liever met ‘een op een pak gehakt lijkend stel hersenen op pootjes’.

 

Datzelfde HOP weet tevens te melden dat de hele campagne is bedacht door het roemruchte Londense reclamebureau Saatchi & Saatchi, wat in elk geval de professionele uitstraling van het geheel verklaart.

 

bron: UGent, Ublad online

Onderwerpen