Hele dure elektronenmicroscoop nodig? Of specialistische kennis over supramoleculaire interacties in emulsies? Vanaf vandaag kunt u terecht bij de Store for Science, waarmee het Amsterdamse FOM-instituut AMOLF de drempel voor het midden- en kleinbedrijf wil verlagen.

Store for Science representeert een nieuwe benadering voor de kennistransfer richting het MKB”, legt initiatiefnemer Ad Lagendijk uit in een persbericht. “Het is een instrument om hightech ondernemers van dienst te kunnen zijn bij het oplossen van innovatievraagstukken.”

Die benadering komt er op neer dat het kennisportal is aangekleed als een soort webwinkel. MKB’ers kunnen op trefwoord zoeken naar de kennis die ze nodig hebben. Het aanbod is opgesplitst in expertise, apparatuur en recente wetenschappelijke publicaties in toptijdschriften.

Daarbij geldt uiteraard wel dat dat ‘hightech zijn’ een harde voorwaarde is. Om relevante zoektermen te kunnen verzinnen moet je toch wel redelijk veel verstand hebben van fysica of chemie.

Volgens AMOLF zit de winkel dusdanig in elkaar dat andere kennisinstituten zich er gemakkelijk bij kunnen aansluiten. Wie durft?

bron: FOM

Onderwerpen