In Brazilië zijn dvd’s ontwikkeld die ruiken naar verse pizza. Ze moeten filmkijkers een acute hongeraanval bezorgen, schrijft de adverteerderswebsite adage.com.

Het plan berust op de wetenschap dat dvd’s tijdens het afspelen behoorlijk warm worden. Je kunt er dus met thermische inkt een reclameboodschap opdrukken, die pas zichtbaar wordt als je de dvd weer uit de speler haalt. En kennelijk is het ook mogelijk om in plaats van inkt een geurstof te gebruiken die bij verhitting langzaam vrij komt - hoe ze het voor elkaar krijgen staat er helaas niet bij.

Pizzabezorger Domino heeft het op kleine schaal uitgeprobeerd in samenwerking met een aantal filmverhuurders in Sao Paulo en Rio de Janeiro. De dvd’s gaan met een neutrale grijze opdruk de speler in. Als ze er uit komen zien ze er uit als een kleurige mini-pizza, en komt er een pizzalucht af. Bovendien wordt een tekst zichtbaar die uitlegt dat de volgende film nóg leuker is met een baksel van Domino op schoot.

Er wordt bij aangetekend dat het alleen werkt in landen waar nog veel dvd’s worden verhuurd. Inderdaad hebben de meeste Braziliaanse huishoudens nog geen breedband.

bron: adage.com

Onderwerpen