DSM doekt de laatste resterende activiteiten van de business unit DSM Specialty Intermediates op. Het doek valt uiterlijk op 31 december, maar de productie-installatie op het Chemelot-terrein in Sittard gaat al per 1 juli plat. De resterende maanden dienen om de voorraden af te bouwen.

Het besluit kost 37 mensen hun baan. DSM probeert ze zo veel mogelijk intern te herplaatsen maar laat doorschemeren dat een deel boventallig zal worden verklaard.

DSI vormt een van de laatste restanten van de ooit zo uitgebreide fijnchemie-activiteiten van DSM. De business unit produceert een groot aantal tussenproducten voor de auto-industrie, de voedingsmiddelenbranche en de farma. Dat gebeurt op dusdanig bescheiden schaal dat de naam DSI op de DSM-website niet eens meer terug is te vinden (mocht iemand beter kunnen zoeken dan de C2W-redactie, laat het dan even weten!)

Mede door moordende concurrentie uit China en India is aan deze activiteiten geen rooie cent meer te verdienen. Een deel van DSI ging in 2007 al dicht, en DSM heeft nu dus helemaal de moed opgegeven.

bron: DSM

Onderwerpen