Amerikaanse investeerder koopt Special Products

DSM verkoopt haar divisie Special Products aan Arsenal Capital Partners in New York. Een verkoopbedrag wordt niet genoemd, maar DSM denkt er na belastingen een winst van tien miljoen euro aan over te houden. De 126 werknemers in Rotterdam en Sittard mogen allemaal mee naar de nieuwe eigenaar.

DSM Special Products produceert voornamelijk benzoëzuur en natriumbenzoaat. Deze stoffen worden verkocht onder de naam Purox. Ultrazuiver benzoëzuur wordt tevens geleverd aan DSM Nutritional Products dat erVevoVitall van maakt, een product voor de diergezondheidsmarkt.

DSM presenteert de transactie als ‘de eerste desinvestering in het kader van de versnelde Vision 2010-strategie’. Binnen die strategie is alleen nog plaats voor activiteiten op het gebeid van life sciences en geavanceerde materialen.

Binnen het portfolio van Arsenal zou Special Products beter moeten passen. Naar eigen zeggen richt dit fonds zich op ‘middelgrote bedrijven die marktleider zijn in niche-markten in relatief snelgroeiende sectoren en die worden ondersteund door sterke managementteams.’

De geplande bouw van een nieuwe fabriek voor dibenzoaatesters in Rotterdam gaat wat Arsenal betreft gewoon door.

bron: DSM

Onderwerpen