Chemieconcern ontkent bod van 50 miljard, koers op en neer

Dow Chemical is niet in gesprek met een financieel consortium over een leveraged buyout ter waarde van 50 miljard dollar. Dat heeft het bedrijf maandagavond laat laten weten.

Op Wall Street (waar men op Tweede Paasdag gewoon doorwerkt) waren de aandelen Dow eerder op de dag vijf procent meer waard geworden vanwege het overnamegerucht. De ontkenning kwam toen de beurs al dicht was, maar tijdens de avondhandel ging er alweer 1,1 procent van de koers af.

Het gerucht is in de wereld gebracht door de Britse tabloid Sunday Express. Het blad zei uit welingelichte bron te hebben vernomen dat het overnamebedrag voor minstens de helft zou worden ingebracht door investeerders uit Saudi-Arabië, Koeweit, Bahrein, Qatar, de Emiraten en Oman. De rest zou komen van Kohlberg Kravis Roberts en andere Amerikaanse hedge funds. Binnen een week zou de zaak rond zijn.

Over de toekomst van Dow Chemical is al een hoop gespeculeerd. De meeste analisten vinden een vijandige overname niet zo waarschijnlijk. Het concern is veel te groot, en moeilijk in stukken te hakken omdat de verschillende bedrijfsonderdelen onderling zeer sterk zijn geïntegreerd. Een woordvoerder heeft al laten doorschemeren dat een vriendschappelijke overname om dezelfde reden niet eens wordt overwogen.

Analisten verwachten dan ook eerder dat het concern zelf een grote strategische aankoop gaat doen.

bron: CNN Money

Onderwerpen