Verwachtingen bijgesteld

Het ziet er naar uit dat Crucell in 2007 voor het eerst winst heeft gemaakt. Uit voorlopige cijfers blijkt dat het Leidse biotechnologiebedrijf op 31 december vijf miljoen euro rijker was dan een jaar eerder, bij een omzet van 213 miljoen.

De ‘net operational cash flow’ zou zelfs moeten uitkomen op 18 miljoen euro positief, terwijl dat in 2006 nog 54 miljoen negatief was. Eerder verwachtte Crucell in 2007 hooguit quitte te spelen.

Crucell heeft vooral in het vierde kwartaal goed verdiend aan de verkoop van vaccins. Een overeenkomst met Sanofi Pasteur leverde ook nog eens tien miljoen euro op, maar dat contract is pas op 3 januari officieel getekend en telt daarom voor de cijfers van 2007 niet mee.

Dat laatste is voor beleggers een teleurstelling. De resultaten staan bovendien onder druk vanwege de zwakke dollar; eerder was op 220 tot 225 miljoen omzet gerekend. De ‘trade update’ schijnt dan ook te moeten worden geïnterpreteerd als slecht nieuws; het aandeel Crucell verloor binnen tien minuten vijf procent van zijn waarde.


De definitieve jaarcijfers worden gepresenteerd op 12 februari.

bron: Crucell , De Financiële Telegraaf

Onderwerpen