Duitse gemeente wil boterzuur inzetten tegen prostitutie

De gemeente Vierlinden, in de Duitse deelstaat Brandenburg, wil haar imago oppoetsen door boterzuur te gaan spuiten langs de openbare weg. De rótlucht zal een einde maken aan het gebruik van de Bundesstrassen 1 en 87 als officieuze tippelzone, hoopt burgemeester Dirk Ilgenstein.

Boterzuur (butaanzuur, C3H7COOH) is een belangrijke component van menselijk zweet en van stinkkaas. In Duitsland wordt de stof soms gebruikt om everzwijnen en ander wild buiten de achtertuin te houden.

Het gebruik om prostituees uit de berm te houden is voor zover bekend nieuw. We nemen maar aan dat het de bedoeling is om de berm te besproeien en niet de dames, al wordt dat eigenlijk nergens met zoveel woorden gezegd.


Volgens Ilgenstein ergert de Vierlindense burgerij zich blauw aan de veelal uit Polen afkomstige prostituees. Ze staan ver buiten de bebouwde kom, maar wel langs de fietsroute van veel scholieren. Prostitutie is in Duitsland echter al jaren legaal, en een verblijfsvergunning heb je als Pool ook niet meer nodig. Het enige wat de politie kan doen is bonnen uitschrijven wegens het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid, maar dat helpt weinig zolang er langs een Duitse weg nog veel meer geld valt te verdienen dan in een Pools bordeel.


bron: Märkische Allgemeine, De Telegraaf

Onderwerpen