Een lekkende fles waterstofperoxide-oplossing is de vermoedelijke oorzaak van de bizarre dood van een 19-jarige Engelse kapster, eerder deze maand. Dat melden verschillende Britse media.

Wat er op 9 maart precies is gebeurd, zal wellicht nooit duidelijk worden. Vast staat alleen dat Jenny Mitchell met de auto (een Mini Cooper) op weg was naar huis na een bezoekje aan haar verloofde. Onderweg ontplofte de auto.

 

De politie schijnt te hebben vastgesteld dat op de vloer van de auto een fles haarbleekmiddel heeft liggen lekken. Op zich zou dat geen kwaad moeten kunnen: waterstofperoxide kán explosief reageren maar niet in de lage concentraties die in kapsalons gebruikelijk zijn. Mogelijk heeft de agressieve stof echter gereageerd met de vloermat of met iets anders dat in de auto aanwezig was.

 

De boel zou vervolgens zijn geëxplodeerd op het moment dat het slachtoffer een sigaret opstak.

 

Haar vader, een lid van de vrijwillige brandweer, roept nu de hele kapperswereld op om voortaan voorzichtiger met chemicaliën om te gaan en te zorgen dat er niets lekt. “We willen dat ze zich bewust worden van het feit dat combinaties van de dingen, die ze bij zich hebben, in staat zijn om te reageren en onderling af te gaan als een bom.”

 

Dat het uitgerekend gebeurt op het moment dat een groep Britse artsen campagne voert om het roken in auto’s geheel te verbieden vanwege de gezondheidsrisico’s, zal wel toeval zijn.

 

bron: The Guardian

Onderwerpen