Amerikanen vriezen stamcellen uit menstruatiebloed in

Cryo-Cell uit Oldsmar, Florida, heeft een stamcellenbank voor menstruatiebloed gelanceerd. Het bedrijf zegt wetenschappelijk bewijs te hebben dat stamcellen uit het baarmoederslijmvlies net zo veelzijdig zijn als die uit bijvoorbeeld navelstrengbloed, zo claimt het op internet.

Voor 499 dollar stuurt ‘C’elle’ (spreek uit Sie-El) vrouwen een opvangsetje toe, in een discrete verpakking. In de prijs zit één jaar diepvries voor ‘your monthly miracle’ inbegrepen; elk volgend jaar kost 99 dollar extra.

Het idee is dat de wetenschap voorlopig nog niet veel met stamcellen kan doen, maar dat dit in de toekomst allicht zal veranderen. Op je oude dag kun je dan een voorraadje verse stamcellen uit de diepvries halen teneinde er reserve-organen uit te laten kweken.

Met gebruikmaking van dezelfde argumenten vriest Cryo-Cell al jaren navelstrengbloed in. Voordeel van menstruatiebloed is dat de beschikbaarheid vele malen groter is.

Nadeel is dat de praktische bruikbaarheid van menstruatie-stamcellen nog allerminst is bewezen, in tegenstelling tot de praktische bruikbaarheid van 499 dollar in contanten.

bron: BBC News

Onderwerpen