De voor morgen (vrijdag) geplande beursgang van het Gentse chemiebedrijf Taminco gaat niet door. Als reden geeft het bedrijf ‘ongunstge marktomstandigheden’ op.

Taminco (voluit The Amine Company) maakt alkylamines en afgeleiden daarvan. Het bedrijf werd in 2003 afgesplitst van de Union Chimique Belge (UCB), dat bezig was om zich te specialiseren in de farma. Belangrijkste aandeelhouder werd toen de Nederlandse investeringsmaatschappij Alpinvest, die er 115 miljoen euro voor betaalde.

 

In 2007 nam CVC Capital Partners driekwart van de aandelen Taminco over, voor 800 miljoen euro. En dit jaar wilde CVC op zijn beurt cashen door ongeveer de helft van de aandelen aan de beurs in Brussel te laten noteren.

 

Tijdens de intekenperiode bleek de belangstelling voor de aandelen echter sterk tegen te vallen. Volgens Vlaamse media lieten vooral Angelsaksische institutionele beleggers het afweten, onder meer omdat de beurshandel de afgelopen weken niet echt lekker liep.

 

Begin deze week werd duidelijk dat CVC met de beursgang maar 200 à 300 miljoen euro zou ophalen in plaats van de geplande 400 miljoen. En dat vond men te weinig.

 

Financiële experts zien aankomen dat het slechte nieuws andere bedrijven voorlopig de lust zal ontnemen om zelfs nog maar aan een beursgang te dénken.

 

bron: nieuws.be, De Tijd

Onderwerpen