Thermo-topman Marijn Dekkers verruilt VS voor Duitsland

De Nederlandse chemicus Marijn Dekkers wordt voorzitter van de raad van bestuur van Bayer. Per 1 oktober 2010 volgt hij Werner Wenning op die dan met pensioen gaat, zo heeft het Duitse chemieconcern dinsdag laten weten.

Dekkers (51) studeerde ooit in Nijmegen. In 1985 emigreerde hij naar de VS, waar hij als onderzoeker bij General Electric ging werken. Daarna maakte hij carrière in het management van GE en - later - kunststoffenproducent Allied Signal. In 2002 werd hij ceo van Thermo Electron, een producent van analyse-apparatuur. Onder zijn leiding had een fusie plaats met branchegenoot Fisher Scientific, en inmiddels is het gecombineerde bedrijf Thermo Fisher Scientific een van de grootste namen binnen de analysewereld.

Volgens het Financieele Dagblad behoort Dekkers inmiddels dan ook "tot het selecte gezelschap van Nederlanders die het bij buitenlandse topopndernemingen tot de hoogste positie hebben geschopt".

Hij verhuist al per 1 januari naar Duitsland. De eerste maanden zal hij zich inwerken als co-voorzitter van de farmatak Bayer HealthCare, samen met de huidige baas Arthur Higgins die ook zijn vertrek al heeft aangekondigd.

Bij Thermo wordt Dekkers per 15 oktober 2009 opgevolgd door de huidige vice president en coo, Marc Casper.

bron: Bayer, FD

Onderwerpen