John Dejaeger weg uit onvrede met Duits beleid

John Dejaeger neemt per 1 februari ontslag als topman van de vestiging van BASF in Antwerpen. Zijn vertrek komt voor vrijwel iedereen totaal onverwacht.

Volgens het dagblad De Gentenaar is Dejaeger vertrokken uit onvrede met het concernbeleid. Het hoofdkantoor in het Duitse Ludwigshafen zou veel meer macht naar zich toe willen trekken en Antwerpen minder speelruimte willen geven.

Dejaeger is drie jaar gedelegeerd bestuurder (ceo, in goed Nederlands) van de productievestiging in Antwerpen geweest. In die tijd heeft hij de grote bazen in Ludwigshafen weten te bewegen om een hele reeks investeringen in Antwerpen te doen. In de media profileerde hij zchzelf als het welbespraakte boegbeeld van de hele Vlaamse chemische industrie.

De raad van bestuur heeft twee mensen aangesteld als opvolgers van Dejaeger. De Duitser Hans-Peter Neumann wordt verantwoordelijk voor de productie-activiteiten. De Vlaming Wouter De Geest, tot nu toe de tweede man onder Dejaeger, mag de diensten en de infrastructuur gaan leiden. De échte baas wordt waarschijnlijk Eggert Voscherau, de onderkoning van BASF in Ludwigshafen.

Dejaeger (52) heeft nog niet gezegd wat hij nu gaat doen, maar hij heeft al iets laten vallen over “nieuwe uitdagingen op het industrieel-economische vlak of op een breed maatschappelijk terrein.”

bron: De Gentenaar, De Standaard

Onderwerpen