Danone centraliseert R&D in Utrecht

Danone wil in 2012 een gloednieuw innovatiecentrum openen op het Science Park in Utrecht. Volgens het voedingsmiddelenconcern moet het een onderzoekscentrum van wereldklasse worden. Er zal met name onderzoek worden gedaan naar babyvoeding en medische voeding.

Minister Maria van der Hoeven spreekst al van een boegbeeld voor Nederland en de regio: “Deze beslissing van Danone toont aan dat Nederland een zeer concurrerende, internationale omgeving biedt voor R&D en innovatie.”

Danone’s onderzoek naar baby- en medische voeding wordt nu al grotendeels in Nederland gedaan. Alleen zit het nu nog verspreid over vier locaties: Wageningen, Zoetermeer, Cuijk en Schiphol. Die vestigingen gaan dicht en de medewerkers worden naar Utrecht overgeplaatst. Daarnaast wil Danone vers internationaal talent aantrekken. De R&D-faciliteit in Palaiseau, even ten zuiden van Parijs, blijft wel open.

Voor Utrecht is gekozen vanwege de nabijheid van de Universiteit Utrecht en het bijbehorende UMC. Met beiden werkt Danone al langer samen. Dat het wereldwijde hoofdkantoor voor babyvoeding en medische voeding ook vlakbij zit, namelijk in Amsterdam, speelde eveneens mee.

bron: Danone, Ublad

Onderwerpen