Amerikanen krijgen antraxmedicatie met de post

In de Amerikaanse stad Minneapolis start een proef met het laten rondbrengen van antibiotica door postbodes. De federale overheid vermoedt dat dat de snelste manier is om de bevolking van tegengif te voorzien na een eventuele terreuraanslag met antraxsporen.

Het idee is dat de postbodes zelf een hoeveelheid doxycycline thuis mogen bewaren, die voldoende is voor hunzelf en hun familie. Na een antraxaanval mogen zij het als eersten preventief slikken: psychologisch is het belangrijk om ze ervan te overtuigen dat ze zelf zo min mogelijk gevaar lopen.

Terwijl ze daarmee bezig zijn wordt de doxycycline-noodvoorraad uit het gemeentelijke pakhuis gehaald en rondgebracht bij de postbodes. Die zorgen voor de verdere distributie in hun eigen vaste wijk.

Van tevoren worden de postbodes getest op overgevoeligheid voor doxycycline. Ook moeten ze fysiek in staat zijn om hun ronde te lopen met een stofmasker op. Ze krijgen de dringende instructie om hun doxycyclinevoorraadje niet voor andere doeleinden aan te breken.

bron: Associated Press

Onderwerpen