Unilever wil voor 3,7 miljard dollar Alberto Culver overnemen, een Amerikaanse producent van haar- en huidverzorgingsmiddelen. Het management is akkoord maar Alberto’s aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten nog niet, zo lieten beide bedrijven maandag weten.

Opvallend genoeg zegt Alberto op de eigen website dat het groot is gegroeid “despite competition from huge rivals like Procter & Gamble and Unilever.” Waarom het zichzelf nu toch laat overnemen, is niet duidelijk.

 

Door de overname hoopt Unilever wereldmarktleider te worden in haarconditioners, de op een na grootste in shampoo en de op twee na grootste in haarstyling.

 

Alberto Culver werd in 1955 opgericht door Leonard Lavin, een zakenman uit Chicago. Het eerste product was Alberto VO5-shampoo, later kwamen er merken bij als TRESemmé en Nexxus. Naast huid- en haarproducten maakt het bedrijf ook een paar voedingsadditieven voor huishoudelijk gebruik, zoals bakmeel en zoutvrije kruidenmengsels.

 

Het bedrijf is vooral actief in Engelstalige landen en in Mexico, niet op het Europese vasteland. De omzet bedraagt ongeveer 1,6 miljard dollar per jaar; er werken 2.700 mensen.

 

Bron: Unilever, De Telegraaf

Onderwerpen