BEELD Partnerschap PPG - C3

Beeld: Amy van Leiden

Met de overhandiging van een cheque verlengt PPG het partnerschap met C3. Op de foto Justus Tichelman (links), PPG general manager, Benelux, Architectural Coatings, en Jeroen Sijbers, directeur C3.

Met de uitreiking van een cheque van 120.000 euro van PPG aan Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3), is het partnerschap tussen PPG en C3 verlengd. De samenwerking is erop gericht om de komende twee jaar Nederlandse scholieren te ondersteunen en te inspireren voor school- en beroepskeuzes op het gebied van wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM).

Duurzamere gemeenschappen

“Samen met C3 willen we bouwen aan de volgende generatie van diverse en innovatieve STEM-leiders”, zegt Justus Tichelman, PPG general manager, Benelux, Architectural Coatings. “Tijdens de eerste tweejarige samenwerking zijn de gestelde activiteiten succesvol gerealiseerd, waardoor veel scholieren kennis hebben gemaakt met wetenschap en techniek. We weten hoe belangrijk geschoold STEM-personeel is voor het creëren van sterkere, duurzamere gemeenschappen.”

Ondersteuning scholieren en docenten

Het online platform exactwatjezoekt.nl van C3, dat scholieren ondersteunt met bètavakken, wordt uitgebreid en verbeterd. Scholierenwedstrijden Bèta Tournament en Europese Olympiade voor Experimentele Wetenschappen worden ondersteund en er wordt een voor middelbare scholieren geschikte versie gemaakt van de digibordles ‘De Duurzame Verffabriek’, die met hulp van PPG-medewerkers is ontwikkeld. PPG blijft hoofdsponsor van de Woudschoten Chemie Conferentie voor scheikundedocenten die C3 jaarlijks organiseert.

Successen voortzetten

“Met de huidige grote personeelstekorten en de teruglopende instroom in STEM-onderwijs is het enorm belangrijk om jongeren vroegtijdig te betrekken bij het werkveld en hen kennis te laten maken met de daaraan gekoppelde opleidingen”, aldus Jeroen Sijbers, directeur C3. “Dankzij deze samenwerking beschikt C3 over de middelen om de broodnodige onderwijsondersteuning over de hele linie te realiseren, specifiek voor chemie, life sciences en procestechnologie. De huidige successen gaan we voortzetten en de relevantie en actualiteit van het onderwijs versterken door de ontwikkeling van leermiddelen die scholieren voorbereiden op hun toekomst”.

PPG

PPG’s wereldwijde maatschappelijke betrokkenheid en de PPG Foundation streven ernaar kleur en glans te brengen aan PPG-communities over de hele wereld. We hebben in 2022 $16,2 miljoen geïnvesteerd en daarmee honderden organisaties in meer dan 35 landen gesteund. Door te investeren in onderwijsmogelijkheden, helpen we bij de groei van het huidige gekwalificeerd personeelsbestand en de ontwikkeling van de innovatoren van morgen in vakgebieden gerelateerd aan coatings en productie. Daarnaast geven we PPG-medewerkers de mogelijkheid om hun impact op zaken die voor hen belangrijk zijn te vergroten door hun vrijwilligerswerk en liefdadigheidsgiften te ondersteunen. Kijk voor meer informatie op communities.ppg.com.

Centrum JongerenCommunicatie Chemie (C3)

C3 laat kinderen en jongeren kennismaken met chemie en life sciences, zodat zij hun talenten kunnen ontdekken en slimme keuzes kunnen maken in hun profiel en studie. Via het scholierenplatform exactwatjezoekt.nl helpt C3 jongeren met hun bètavakken en geeft zij informatie over het beroepenveld en het onderwijs in bèta en techniek. Kijk voor meer informatie op www.C3.nl.

PPG: WIJ BESCHERMEN EN VERFRAAIEN DE WERELD®

Bij PPG (NYSE:PPG) werken we elke dag aan het ontwikkelen en leveren van de verf, coatings en speciale materialen waar onze klanten al meer dan 140 jaar op vertrouwen. Met toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op, waarbij we nauw samenwerken om de juiste aanpak te vinden. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Pittsburgh, VS, en wij zijn actief en innoveren in meer dan 70 landen. We rapporteerden een netto-omzet van $18,2 miljard in 2023. We bedienen klanten in de bouwsector, consumentenmarkt, industrie- en transportsector, en reparatie- & vervangingsmarkt. Kijk voor meer informatie op www.ppg.com. Het PPG-logo en We protect and beautify the world zijn geregistreerde handelsmerken van PPG Industries Ohio, Inc.

Onderwerpen